300 лева глоба за излизане без маска

Сподели във Facebook

Здравният министър Кирил Ананиев угоди на премиера Борисов и издаде заповед за задължително несене на маска.

Разпореждането е в сила от 12 април. Предвидената глоба е 300 лева, съобщиха от здравното министерство.

Маските са задължителни за всички, които са извън домовете си. Мярката е в сила до 26 април.

Както вече съобщихме, тази сутрин премиерът заяви, че ще разпореди на Ананиев да издаде заповед. Премиерът изрично заяви, че ще се даде възможност да се ползват и други предпазни средства - шалове.

В заповедта се посочва, че обществени са местата и пространствата, които са свободно достъпни и са предназначени за обществено ползване. Това важи и за места, на които се предоставят обществени услуги.

Припомняме, преди две седмици здравният министър Кирил ананиев издаде заповед за задължително носене на маски. Последваха коментари от юрсти, че ще атакуват заповедта в съда и часове по-късно Ананиев отмени разпореждането.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Справедлив -
    А бе аз ви говорех, че режим фашистки ни управлява, вие не та не, демокрация било... Хак да ви е сега, да ви приседне от тая \"демокрация\"!
  2. Бакалова -
    Поредната глупост на измисления \"здравен\"министър,за угода на друг измислен...Това ако не е диктатура ,здраве му кажи!И защо заповедта е за две седмици или пробват как ще реагират хората,та после да има още две и така до Коледа...Само че като се изпразнят хладилниците и джобовете ще видят с маски и без маски кой кой е ...
  3. Не къде да е ! -
    ЗНАЧИ,НЯМАМ МАСКА,НОСЯ ШАЛ !?ОТЛИЧНО !Ииии...няма глоба !? Заповедта е измислена от НАЙ-НАЙ-абе,,,ама,през всичкото цяло време,или само като доближа общественно място,където има други хора...!?Ей това,не ми става ясно...!? Явно,това 10,с чертичка на нулата /IQ/ми е с отрицателен знак !Освен да чакам,да ме глобят и тогава...ще вдяна !?

Избрано