1000 лева еднократно за близнаци и тризнаци в Благоевград

Сподели във Facebook

Еднократната финансова помощ за новородени близнаци в Благоевград става 1000 лева. Толкова ще получават от Общината и родители на тризнаци, без да им се търси диплома за завършено образование.

За първо дете сумата е 900 лева, но при родител с висше образование, 600 лева за среднисти и 200 лева за родител с основно образование.

При раждане на второ дете в семейство с висше образование, паричната помощ остава 1110 лева, родители среднисти ще получават 800 лева, а такива с основно образование - 250 лева. 

Планирано бе сумите да се намалят наполовина, но на днешното заседание градоначалникът Илко Стоянов оттегли предложението си.

"Истината е, че общинският бюдгет е изключително натоварен и запазването на стойностите ще даде отрицателен ефект върху други дейности в него, но децата са наш приоритет“, коментира кметът пред ОбС.

Съветниците в Благоевград намалиха с 50 % размера на наемите на общинските обекти, които се ползват за заведения, за спорт, за развлечения и образование. Намалението е в сила до края на Ковид мерките, разпоредени от здравното министерство.

През зимата, когато за открити площи таксата е наполовина намалението с 50% също ще важи, което значи, че наемателите ще плащат само 25% за откритите площи.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано