14 медици с "кърваво" писмо до кмет и пациенти

Сподели във Facebook

Медици и пациенти са притеснени заради кризата в МБАЛ "Иван Скендеров".

Представители на БЛС в Пиринско се застъпиха за 14-те медици, които напускат лечебното заведение на 4 април. Тогава изтичат договорите в гоцеделчевската болница. Междувременно започна и подписка, инициирана от гоцеделчевци.

От съсловната организация са категорични, че най-дълъгъдишният кмет в страната, Владимир Москов, предава избирателите в Гоцеделчевско с мълчание по казуса с директора на болницата Владислав Улевинов, който е в основата на напускане на медиците. Лекарите смятат, че Улевинов се ползва от протекциите предимно на червените общинари, които го назначили преди година.

Още преди месец лекарите в Гоце Делчев сезираха Москов и общинарите за законарушенията на директора Владислав Улевинов. Направиха обществено достояние, че получава две заплати - като шеф на болницата и като лекар в Детско отделение, без да се вклучва в лечебната дейност. Назначена бе комисия в ОбС да реши казуса, но нищо конкретно не бе предприето, съобщиха лекарите, които с мъка ще си тръгнат този петък от болницата.

Последното Отворено писмо е от докторите Вера Ерменкова – началник на неврологично отделение, Георги Карамитев – началник на вътрешно, Петър Шопов – началник на ортопедия и травматология, Димитър Бъчваров – началник на хирургично отделение, хирурзите Велизар Герганов, Иван Канелов,  Любен Коков, началникът на акушерство и гинекология Иван Стоев. Напускат още д-р Мария Герова, д-р Мария Стоева и д-р Виктор Донков, неонатолозите д-р Евдокия Бъчварова и д-р Магдалена Кълвачева и завеждащият ОАИЛ д-р Милан Първанов.

В него те обясниха за пореден път, че причината е една и тя се нарича д-р Светослав Улевинов.

В писмото си лекарите изтъкват отново авторитарно му управление, липса на диалог с тях, липса на всякакви икономически резултати за затъващата все по-дълбоко в дългове МБАЛ, както и несправедливо разпределение между лекарите и сестрите на фонд „Работна заплата”.

В писмото медиците съобщават, че един от назначените от Улувинов развива нерегламентира дейност.

Гоцеделчевските лекари са обидени от изказването на шефа им, че претупват работата в болницата, за да ходят в частните си кабинети, че завиждали на специалистите, които той води от столицата, както и че цялата им протестна кампания била опит да си „запазят кокала”.

 

Напиши коментар

Коментари

 1. Илиян -
  Това да се вземе решение не е присъщо на нашия кмет.Казват че и Позитано е същия мишок но понеже слуша го държат.Ей чиляк размърдай се малко бе хората разчитат на тази болница
 2. Вуната -
  Да върнат доктор Фидошев Той беше добър управител, но комунистите му видяха сметката .Радоикова е назначи партията,както баща и на времето.На краде се с кадровика Огнян Стоилков ,дялания камък на БСП
 3. До Трол -
  Точно така той не решава проблеми а се подсмива отстрани и чака те сами да се решат много точно казано.А местния депутат е негово протеже и е същия пасляр.
 4. Адвокат -
  Прокуратурата да се самосезира и да търси отговорност на кмета.Болницата е Общинска и принципал е кмета.При тази ситуация да оставиш болницата без лекари е престъпление
 5. Гърмен -
  Ние се надявахме на генерала Самандов и затова го пратихме у власта ама и той излезе чиряп.
 6. ???? -
  Е тоя път Москов се изложи пред цяла България.Уж големия кмет а видяхме до къде я докара.Москов ти осъзна ли какво направи бе човек?
 7. Гоцеделчевци -
  Да се върне Мария Радойкова. По нейно време болницата цъфтеше. Колко пари спечели по програми. Даже я санира и обзаведе. Тоя е само за бъхтяне.

Избрано