Ако Слави Трифонов предложи кабинет, БСП ще го подкрепи

Сподели във Facebook
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Бързи предсрочни избори ще върнат Борисов на бял кон, смята лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

"Еуфорията, че моделът Борисов е съборен е прибързана. Той е само разклатен, но той използва дори и последните си дни, за да осребрява присъствието си във властта и да се окопава в нея", коментира Нинова.

"Ако Слави Трифонов предложи кабинет, ние може да го подкрепим", обяви лидерът на БСП, като подчерта, че партията четири години е била категорична опозиция.

"Партиите на протеста се заявиха за битка с настоящия модел на управление, а те са принципни и едва ли ще подкрепят ГЕРБ. Би следвало да се направи управление на партии, които са се борили с този модел. И по време на кампанията, и сега, различни говорители, анализатори казваха, че ГЕРБ и БСП са се договорили, че аз и Борисов сме си стиснали ръцете, като целта беше да се отнемат гласове от БСП , къде са сега тези хора, които ходят и шаманстват по студията", заяви Нинова пред БНТ. „Коалиция с ГЕРБ е 150% невъзможна. 4 години не спират опитите за коалиция БСП-ГЕРБ. Това няма да стане“, отсече тя.

Според нея БСП е претърпяла тежка загуба, но е сила, без която не може. “Ние сме определяща сила. Може да се съберем по политики”, каза още Нинова.

Според нея сега пред БСП стои задачата да намери отговор на въпроса защо, въпреки че четири години партията води тежка битка с ГЕРБ, хората са приели левицата като част от статуквото.

Относно нейната оставка Нинова посочи, че ако сега се стигне до ситуация, в която партията остава без ръководство, това ще е пагубно за БСП. Тя призна, че не се чувства обидена на тези, които искат да напусне лидерския пост.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано