Андон Тодоров дава кмета Томов на спецпрокуратурата

Сподели във Facebook

Председателят на ОбС-Благоевград Андон Тодоров заплаши градоначалника Румен Томов със Специализираната прокуратура.

Тодоров пита изготвени ли е списък на всички зелени площи и паркове, в това число междублокови градинки, предназначени за строителство, за които в момента няма одобрени подробни устройствени планове в общината.

Парламентарният шеф настоява Томов да представи списък на всички спорни имоти в Благоевград и останалите населени места. Ако до 15 дни той не изпълни решението на благоевградските съветници за пълна забрана на незаконно строителство в паркове и зелени площи, визирано в мораториума от 29 май, какъвто е случаят с подкрепеното от него искане на дружеството "Универсал Строй Консулт" да издигнат мегакомплекс в парк "Бачиново", Тодоров ще сезира спецпрокуратурата.

По казуса с близката до властта в Благоевград фирма на Георги Ганджов, Петър Парашкански и Чавдар Узунов, които напъват да строят върху площ от 18 декара в "Бачиново" жилищни сгради от затворен тип, спа център, басейни кортове, хотел и ресторант, Андон Тодоров настоява пред директора на РИОСВ Ангел Георгиев да се преклрати процедурата по издаване на разрешителни за строеж.

Андон Тодоров за пореден път уведоми Ангел Георгиев, че трябва да се спази решението на ОбС и наложения мораториум, потвърден от ВАС вчера като законосъобразен. Изпраща му и протокъм от проведеното заседание на съветниците преди 5 месеца.

Както подробно информирахме, Върховен административен съд отхвърли жалбата на "Универсал Строй Консулт" срещу мораториума за застрояване на паркове и зелени площи в Благоевград.

Припомняме, „Универсал Строй Консулт“ се сдоби с терена в Бачиново след скандална заменка. Тримата строителни предприемачи са съдружници в стария мол „Възраждане“ заедно с Марияна Добрева, сестрата на Кирил Добрев, Валери Гюров и Ангел Гераксиев, бивш председател на ОбС – Гоце Делчев.

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано