Арестуваха педофил за порно с деца

Сподели във Facebook
Снимка МВР, архив Снимка: МВР, архив

48-годишен мъж, администрирал сайт, е задържан за разпространение на детско порно.

П. В. е част от международна група. Той е администратор на този сайт, над него обаче има ръководител, хора, които перат парите. Ще бъдат повдигнати обвинения и на други лица, които са американци, съобщиха от МВР и подчертаха, че операцията е проведена съвместно с аамерикански следователи.

Мъжът е в ареста за 72 часа. Предстои мярката му за неотклонение да се гледа в Софийския градски съд.

"Съгласно споразумението за екстрадиция между България и САЩ, се чака произнасянето на съда. След това, в 60-дневен срок, предстои да постъпят оригиналните документи за екстрадиция от американското Министерство на правосъдието и да бъде разгледано отново от съда по същество.

Българският гражданин е обвинен в реклама и разпространение на детска порнография. Снимал е над 4,5 милиона снимки и видеоклипове с деца на възраст от 6 до 10 години. Повечето от децата са от Молдова и Украйна”, заявиха от НСлС.

„В хода на разследването е установено, че задържаният е осъществявал цялостната поддръжка на сайта, организирал е качването, поддържането на материалите, както и достъпа на членовете и абонатите на този сайт. Такива са били граждани от над 101 държави”, каза още той.

Реализираните приходи от сайта възлизат на 9,5 млн. долара, като арестуваният българин е получил половин милион от тези пари.

„Мъжът ще бъде предаден на съд в САЩ, където го чака присъда от минимум 50 години затвор. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано