Багер предизвикаха свлачище, има опасност за няколко къщи

Сподели във Facebook

Задействано е свлачище, застрашаващо няколко къщи.

Случило се е при неразумни изкопни дейности с багер. Собственик на частен имот е разширил с багер дворно място в Якоруда. Има опасност постройка на съседите му да падне върху неговата къща.

От Община Якоруда обясниха, че са проверили случая и са установили, че построяването на новата стена действително е незаконно строителство. Нещо повече,  възможно е още тази зима няколко къщи да рухнат. „Опитах се с добро да им кажа да не копаят, защото ще падне всичко. Започнаха да ми викат”, каза Хюсеин Сирачки пред Нова. Хората опитали да се разберат със съседа си и го помолили да спре с изкопните дейности. Той не ги чул и не след дълго багерът причинил щети. Все по-често започнали да падат земни маси, докато накрая постройките и сградите се оказали с напълно компрометирани основи.

Собственикът на имота обясни, че е започнал да копае с багера, защото ската се свличал още преди това и той просто искал да изгради подпорна стена. След това обаче дошло недоволството на семейство Еврови и сега дейностите са стопирани. За да се продължат, е необходимо съгласието на всички съседи. Докато то не бъде постигнало, строежът се води незаконен.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано