Банскалии зарязаха автомобилите

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Банскалии единствени в Пиринско се включиха в Европейската седмица на мобилността.

Възрастни и деца се вслушаха в апела за движение пеша. Втори ден те стигнаха до работните си места и училищата и обратно до домовете си без автомобили. Единственият допуснат компромис бяха велосипеди за закъсняващите сутрин.

Туристи и гости на Банско, които също се присъединиха към инициативата, отбелязаха, че тук това е лесно и безопасно, заради обширния обхват на пешеходната зона в града.

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, участва с разяснителна кампания сред тийнейджърите за влиянието на социалната дистанция, заради коронавируса, върху отношенията и поведението им в различна среда.

Очаквано, най-голяма радост и всеотдайност предизвика у най-малките веселата част на Европейска седмица на мобилността, организирана от НУ”Св.Паисий Хилендарски”. Тя започна с музикално междучасие в последния за седмицата учебен ден и продължи следобеда с колела и тротинетки в градския парк; народна топка, футбол и масов крос на стадиона, поход до "Пещерите" и спортни игри за най-малките.

Напиши коментар

Коментари

  1. Разлоч -
    Имат си счи

Избрано