Банскалия е убеден в огромния потенциал на област Благоевград

Сподели във Facebook

Потенциалът на област Благоевград е огромен, смята банскалията Иван Рабаджиев.

Той е роден през 1990 година. Завършил е средното си образование в Професионална гимназия по електроника и енергетика в Банско. Бакалавър е по история в  Софийския университет. Магистър по специалност "Международни отношения, направление международна сигурност". Към настоящия момент е докторант по История. Притежава повече от 10 години професионален опит в сферата на осиновяванията. Преминава всички етапи на развитие в организацията, за която работи и в момента изпълнява длъжността на програмен директор. Владее руски и английски език. Семеен с едно дете.

Иван Рабаджиев е кандидат за народен представител от листата на БСП в Благоевградски избирателен район.

"В момента България се намира в нелека ситуация. Предстои ни много работа по всички предизвикателства, затова е важно те да бъдат управлявани компетентно, разумно и с мисъл за най-важния капитал, който страната ни има – хората. За тези кризи има конкретни решения в нашата програма. В основата на всяко едно от тези решения е социалният елемент, който е най-важен за БСП, а именно грижата за хората. В програмата на БСП има приоритети, които считам и за своя лична кауза, затова ще се боря всячески за тяхното реализиране", заяви Иван Рабаджиев в свое интервю.

- Кои са тези приоритети, които приемате за своя лична кауза?

- На първо място това е борбата с демографската катастрофа. За никого не е тайна, че България се намира в крайно неблагоприятна демографска ситуация. Само искам да посоча, че за област Благоевград в периода 2016-2020 г. населението е намаляло с 10 хил. души, а това в трудоспособна възраст с малко над 10 хиляди. Затова, според нас, са необходими спешни мерки, част от които са: стимулиране на осигурените родители (минимум 24 месеца назад) при раждане на второ и трето дете с еднократна помощ в размер на 12 средни работни заплати; еднократна помощ в размер на 6500 лв. за всяко второ и трето дете отново на родители, които са осигурени минимум 24 месеца назад. И още нещо изключително важно - всички процедури за хора с репродуктивни проблеми да са напълно безплатни. Вторият ми приоритет е регионалното развитие и местната власт. Взаимосвързаността между борбата с демографската криза и регионалното развитие е безспорна. Потенциалът на област Благоевград е огромен като лично аз бих характеризирал областта като “спящ гигант“. Необходима е държавна политика за насърчаване развитието на всеки регион с оглед неговите специфични характеристики. От началото на кампанията се срещам с много хора ежедневно и се убеждавам, че те познават проблемите си и ако имат инструментите са способни да ги отстранят с хирургическа точност. Република България е парламентарна република по своята форма на управление и в последно време Парламентът отново е незаобиколима институция, не без усилията на БСП. Третият ми основен приоритет е подобряване на качеството в сектор "Образование". Знам, че за мнозинството български учители това не е просто работа, а призвание. Безплатното и общодостъпно образование е най-мощният инструмент за борба с маргинализацията в обществото. Трябва да има един учебник за един клас по един предмет, а учебниците по история да бъдат обективни и да разказват истината, която да ни поучава. Много важно е тези учебници да бъдат безплатни за учениците до 12 клас, за да може по този начин да се подпомогнат и социално слабите семейства, за които понякога е невъзможно да закупят учебници и помагала за своите деца. Образованието трябва да се обвърже с икономиката и да се планира дългосрочно. Така от една страна ще осигурим кадри, а от друга ще поощрим оставането на децата в България.

- Как оценявате до момента предизборната кампания и защо хората трябва да гласуват за вас?

- Изборите предстоят, но те ще преминат, а всички ние ще останем и ще продължим живота си както и досега. Затова основен приоритет в тази кампания за мен е тя да бъде честна и открита. В нашия речник думата „заедно“ все повече липсва, а аз не желая да допринасям за това, тъкмо обратното. Искам всеки от нас да осъзнае, че сме силни когато сме единни и голяма част от моите усилия са насочени в тази посока. Мисля, че нищо на този свят не е на всяка цена. Освен Род и Родина. Ако хората виждат в мое лице техният кандидат, нека да ме подкрепят с номер 28 в бюлетината за Коалиция „БСП за България“ и лична преференция 109.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано