Белезници за селски кмет

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Вкараха в ареста за денонощие селски кмет, добил скандална известност пред годините на управление.

Белезниците щракнали след акция на горски и полицаи. Спипали снощи кмета на якорудското село Конарско Ахмед Ахмед, известен като Пачката.

От полицейския пресцентър съобщиха, че арестуването му станало в района на село Черна Места. Самият Ахмед карал един от камионите „Мерцедес Актрос“. В него превозвал 20 кубика иглолистна дървесина от бял бор без поставена контролна марка и необходимите документи за произход на материала. По случая е взето отношение по компетентност от служители на РДГ – Благоевград. Образувано е досъдебно производство.

Обвинен е за трафик на нелегална дървесина. Припомняме неотдавна инспектори от РДНСК - Благоевград издадоха предписание за премахване на незаконна постройка - дъскорезница, собственост на Ахмед Амед. Управникът на якорудското село Конарско Ахмедов има възможност сам да събори постройката. 

Срещу конарския управник има множество сигнали и жалби в различни институции, в това число и в Антикопуционната комисия. Свързват го с нелегален дърводобив, стопанисване на общински имоти, подарени му буквално от управата в Якоруда. В селото говорят за тъмни сделки, като припомнят приватизацията на якорудския хлебозавод и сградата на РПК.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано