Бизнесът в Сандански желае БСП да състави правителство

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Бизнесът в Сандански изказа задоволство от управлението на социалистите в предходното правителство. Собственици и управители на фирми в туризма, металургията, мебелна промишленост, земеделие и хранително-вкусовата промишленост благодариха на БСП с думите: „Вие бяхте стабилните в правителството и ни помогнахте да оцелеем в най-трудните месеци. Трябва да продължите така и да направите стабилно редовно правителство“.

„Ние спряхме рекета върху фирмите, който ГЕРБ правеха 12 години. Държавата беше партньор, а не рекетьор като при Борисов”, заяви Корнелия Нинова в Сандански.

Лидерът на БСП, вторият в благоевградската листа на левицата проф. Георги Михайлов, кметът на Гоце Делчев и член на ИБ на БСП Владимир Москов, областният председател на БСП-Благоевград Валери Сарандев и кандидатът за народен представител на левицата от Сандански Младен Тимчев се срещнаха с представители на бизнеса в Сандански, както и с граждани и партийния актив, по повод празника на независимостта.

“Алармираме, че помощта на държавата от 250 лв. за тока изтича в края на септември. Служебното правителство да я удължи да края на годината. Тези пари ги има в бюджета”, допълни Нинова и представи предложенията на БСП за таван на цените, изземване на свръхпечалбите на енергийните дружества и справедливото им преразпределение към домакинствата и фирмите, от които са натрупани.
"Това, за което ние настояваме от месеци, вече се прилага в Европа. Там вече се обсъжда малкият и среден бизнес да се върне на регулирания пазар", посочи Нинова.

Представителите на бизнеса поставиха много въпроси, касаещи Плана за възстановяване и устойчивост, подкрепата за земеделците, електронното управление и бюрократичните пречки пред предприемачите, както и липсата на кадри за икономиката.

В Петрич: Призовавам всички лидери на партии да не допускаме България да бъде въвлечена във война.

„Международната обстановка се усложнява в последните 48 часа. Повишават се рисковете и расте опасността за тежки последици от войната. Това ни поставя пред изключителната отговорност за вземане на съдбоносни за българския народ решения. Още по-трудно става в предизборна обстановка, когато ситуацията се използва за трупане на партийни или лични дивиденти", каза Нинова.

В южния град са посрещнаха общинският председател Йорданка Атанасова и Димитър Малев.

„Призовавам всички лидери на партии да не допускаме България да бъде въвлечена във война. Нашите идеологически различия остават. Нашата битка стар - нов модел на управление също. Но съм сигурна, че никой не иска България да участва във война. Нека гарантираме на българския народ, че няма да го допуснем. Няма по-висше благо от мира“, каза още Нинова и призова хората да излязат и да гласуват с номер 28.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано