Благоевград протестира за парк "Бачиново"

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Благоевградчани излязоха на протест срещу бетонирането на парк "Бачиново" днес. Шествието бе организирано в социалната мрежа. Възмутените от готвеното застрояване на 19 декара в парка, се заканиха, че ще поискат сметка от местната управа и от директора на РИОСВ - Благоевград.

Скандалът със сторежа на затворен комплекс от благоевградската фирма "Универсал Строй Консулт", близка до кметската власт, е от години. Съдът излезе неотдавна с решение, че строителство не може да има, тъй като е в сила мораториум, гласуван от ОбС, който не позволява строителство в паркове и зелени площи в Благоевград.

"Басейнова дирекция"-Благоевград също обяви своето становище в защита на "Бачиново". Експертите смятат, че изграждането на ВИП комплекс, хотел, басейни, кортове и други съоръжения, е в разрез с екологичните норми. Единствено РИОСВ дава "зелена светлина" в полза на червеното строително дружество, управлявано Георги Ганджов - бивш общински съветник и приятел на екскмета Костадин Паскалев.

Благоевградчани приздоваха да се съхранят "белите дробове" на града. Да се извърши екологична оценка, а не както сочи директорът на РИОСВ, че такава не е нужна.

"Нека да остане парк Бачиново място за отдих и разходка за нас и децата ни. Питаме защо е екологичната инспекция, която вместо да защитава интересите на хората в Благоевград, защитава корпоративни интереси", коментираха протестиращите. Благоевградчани протестираха и преди около две години, когато казусът с "Бачиново" бе в ръцете на магистратите. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Бойко -
    Видяхте ли огладнели БСПари във власта и майка си ще продадат за кинти.Пак гласувайте за тях
  2. Призив -
    НИКОЙ ДА НЕ ГЛАСУВА ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА БСП БЛАГОЕВГРАД МИЛЕВ КОЙТО Е ЧАСТ ОТ ХОРАТА ДОПРИНЕСЛИ ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА БАЧИНОВО
  3. Пейчинов -
    Имената на тази шепа хора виновни за това са: Паскалев Томов Милев Пандев Добрев и цялото местно БСП
  4. Васи -
    Хора поколения Благоевградчани израстнаха в този парк и сега шепа тарикати искат да заличат нашето минало а и бъдеще на идващото поколение.Нека сме единни и ги спрем
  5. О -
    Следващият протест пред РИОСВ да изметем корумпираните чиновници
  6. Мдаа -
    А Злата пиарката какво ще каже по въпроса интересно ми е мнението на тази продажна и комерсиална лелка
  7. Ловджия -
    Любчо Милевия и той милия за една година се научи рушвети да взима за назначения.Скоро май ловджийски такъми му подариха за едно даскалско място
  • 1
  • 2

Избрано