Блокада на границата заради строеж на лудница

Сподели във Facebook

Информация за превръщането на селско училище в Център за психично болни, разбунтува петричко село.

Проектът е на кметския екип в Петрич. Инциативен комитет, оглавен от Македонка Иванова, събра подписка срещу откриване на лудница. Подписи са поставили над 450 души. Заканват се с блокада на пътя към ГКПП-Златарево.

От комитета в Ключ съобщиха за Еновина, че желаят в селото им да се ситуира туристически център, предвид историческите дадености и намиращата се в района Самуилова крепост.

Местните жители имат подкрепата на ВМРО в Петричко. Самата Македонка Иванова е бивш кандидат за кмет в Ключ.

От кабинета на петричкия градоначалник Димитър Бръчков заявиха, че решението е взето от местния парламент.

Чрез този социален проект ще се разкрият работни места. Изтъкнаха още, че за този Център се състзават управниците на съседните села Самуилово и Яворница.

Предстои селско събрание, на което евентуално ще присъства кандидатът за нов мандат в Петрич Димитър Бръчков.

 

Напиши коментар

Коментари

 1. Анжела -
  Разбира се, че е стряскащо!В близост до тази сграда се намира детската градина в селото.Та това се намира в самия център!
 2. Ани Дафкова -
  Не се стряскаите ,като се каже лудница !!! Ако няма други перспективи и училището ни ще се срути , за предпочитане е да се даде право на хора изпаднали в житейска и здравословна мъка да съществуват ! Ако ще бъде дом за стари хора и болни -дори и дементни , ако сградата се изгради ! а не срути .., ако в нея ще има Живот ,дори и с болни хора - това е за предпочитане !!! Тя ще бъде оградена ,залесена и с цветя --- дори !!! Не бързайте с страха и паниката си от такива болни ! Никой не е застрахован от нищо ! На много от нас и наши близки се е налагало да се грижат за дементно болни хора ! Те също имат право на Живот ! Не се плашете от тях ! Грижила съм се за такива в професионалната си работа, преди време --близо 4 години ! Някои от тях може и приятели да ти станат ! Някои от тях може и самите ние ,един ден да бъдем !! !--- Не забравяйте, колко такива болни и стари хора има и сред нашите близки и колко е трудно да се грижиш за тях ,без специално обгрижване !!! Найстина ще се отворят и работни места , ще идват близки на болните и селото ще има един добълнителен Живот ,макар и с такива обстоятелства !!! Не се плашете и стряскаите ! Има си режими - едва ли, не се е взело в предвид ,че е центъра на селото ни !! ! Не ми е ясно точно от какъв характер ще бъде дома , но ако в Училището ни ще има Живот ! Та макър и тъжен, е за предпочитане пред съборетина !!! Сега ми е тъжно , а и на всички от Ключ ,как изглежда училището ни !! Не се знае , дали един ден и някои от нас няма да имат нужда от това ! Бъдете по Мъдри и не избързвайте с коментарии и решения !!! Всички обичаме селото си и на всички ни е грижа за него !!! Ако няма да има деца -ученици в УЧИЛИЩЕТО ни , нека поне има ЖИВОТ !!!
 3. Тито -
  Защо не направят за туристи къмпинг, тръгнали лудница да правят ...Гиздаво училище разваляте ????.....Село с история ( да се развие туризъм много по добре ще е , поне хората няма да бягат зад граница ...ще има работа за всички )
 4. бай Иван -
  Сега всички от Ключ, Скрът и Яворница пак да купувате гласове за Бръчката, ама гледайте да са повече от 50лв. на глос!!! Избрахте Бръчков - я ви сега общ дом за всички!!!

Избрано