Борисов в Банско: Дано да ви опазя живи и здрави

Сподели във Facebook

Кметът на Банско и местният свещеник отец Румен посрещнаха премиера Борисов в града.

Бойко Борисов не целуна ръка на свещеника заради извънредното положение.

"Надявам се догодина курорта да е пълен. Целта е да ви запазя живи и здрави. Нищо по-важно няма", каза Борисов.

Той и градоначалникът Иван Кадев влязоха в поликлиниката в града, където от дни се тестват хора от Банско и общината. Една от медицинските работнички го дезинфекцира с препарат, но след като го попита дали е съгласен.

Видео от посещението веднага бе качено в профила на Борисов във Фейсбук.

"Медиците в Банско изживяха тежки моменти. Днес излезе доклада за превенция на Европейския център. Сочи се, че мерките в България са най-адекватни и има най-малко заболели", изтъкна здравният министър Кирил Ананиев. Той подчерта, че занапред започва масово тестувани в цялата страна, тъй като до момента се тестваха само заболели или контактували с тях хора.

"Имат дрехи всички, имат маски, ръкавици. Има тестове за всички в Банско. Имаме общо 20 000 от най-добрите. Сега чакаме още от Южна Корея", похвали се премиерът.

След поликлиниката Борисов и кметът Кадев се отправиха към дървопреработвателните предприятия в Банско.

Двамата посетиха и мебелното предприятие на Димитър Юнчов - един от предприемачите в Банско, които поискаха подкрепа от правителството за възобновяване на производството след отмяна на карантината.

Юнчов коментира, че предприятието работи по поръчки, дадени преди обявяването на пандемията, но дали ще има следващи е под въпрос.

“Целта на тази карантина и на извънредното положение с наложената дисциплина е епидемията да върви бавно, за да може през това време вие да работите по малко. Всеки иска да му кажем - от утре свършва, но не може, полека лека ще излезем", прогнозира Борисов.

На излизане от предприятието, Иван Кадев обърна внимание на премиера на стар лозунг, останал във фабриката от времето преди приватизацията - "Дисциплина - качество - отговорност от всички". Това стана повод премиерът да се пошегува с кмета, че навсякъде само дисциплина вижда, но благодарение на спазването ѝ, Банско е добре.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано