Божков пусна записка с Домусчиев за 20 милиона лева

Сподели във Facebook

Васил Божков пусна в социалната мрежа документ, уличаващ бизнесмена и телевизионен бос Кирил Домусчиев.

"Паметната записка", както я нарича избягалият в Дубай Божков, доказва, че с Кирил Домусчиев се договарят да се дават 20 000 000 лева за реклама на „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД на Нова телевизия.

Васил Божков публикува във Фейсбук, че ще изпрати документа до български и чужди институции.

Той твърди, че със срещата били свързани премиерът Бойко Борисов и министър Горанов, но такива данни изобщо няма в документа. В това, което днес Божков публикува, черно на бяло е записано условие да се спазват законите на България според правилата на Комисията по хазарта за подобни игри, излъчвани по телезивията.

Ето какво написа Божков:

“Това е паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г. Тя бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой.

По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС.

Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа.

ПАМЕТНА ЗАПИСКА

1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване.

2. Ако НоваТВ загуби рекламодатели в хазарта ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в НоваТВ или в „Лудогорец“.

3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и спазване законите на РБ.

(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)”.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано