Бюлетините без номера заради купения вот

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Номерът от бюлетината трябва да отпадне. Това е стъпка към справяне с купения цигански и корпоративния вот, смятат от ВМРО.

Кметствата да са с 200 жители, което дава възможност за пряк избор и по-голяма представителност в малките населени места. Искаме национален референдум да може да се произнася и по въпроси от компетенциите на ВНС сочат воеводите.

Те внасят промените в Избирателния кодекс между първо и второ четене.

"Те са продължение на дългогодишните битки на войводите срещу купения, етнически, необразован и корпоративен вот, които стоят в основата на опорочаването на изборните резултати от години. Неслучайно по инициатива на заместник министър-председателя по обществен ред и сигурността, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов именно образователният ценз беше вкаран като тема при обсъждането на промените в Конституцията. За нас това е един порочен кръг, който води до изкривяване на реалните резултати от изборите, но поради извратени неолиберални разбирания се смята за нарушаване на основни човешки права", посочват от пресцентъра на патриотичната организация.

"Един образован и грамотен избирател не би се затруднил да прочете пълното наименование на кандидат или партия, за което гласуват. Със сигурност няма как да избегнем конците, шаблоните и снимките в телефоните, както и десетките други престъпни практики, измислени от дилърите на гласове, но поне поставяме основата на дебат, от който полза има цялото общество, част от което от месеци е по площадите на протестите и иска „промяна на системата", аргументират се от ВМРО.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано