Дървени босове изгониха горски шеф

Сподели във Facebook

Новоназначен горски шеф подаде оставка под натиск на дървопреработвателни фирми, които протестираха срещу него.

Директорът на обединените лейсничейства в Петрич и село Първомай - Симеон Ефремов, е подал оставка днес.

Веднага след това е приета от директора на ЮЗДП-Благоевград Дамян Дамянов.

Решението за това е лично, а мотивите са свързани със създаденото напрежение сред дърводобивни фирми в района, сочат от ЮЗДП.

Както съобщихме вчера, недоволните бизнесмени изтъкнаха на протест, че Симеон Ефремов работи с определена фирма, близка до властта, а останалите са ощетени. Днес те пращат протестна подписка в ЮЗДП-Благоевград и в Изпълнителната агенция по горите.

Сблъсъкът е заради продажбите на дървесина. Твърди се, че директорът Ефремов организира продажба на дървесина. Така на практика той се явява техен конкурент, което пречи на работата им. Бизнесът настоява Ефремов да бъде отстранен незабавно. Припомниха, че няколко пъти е бил уволняван за корупционни схеми. Подавани са данни за него в Икономическа полиция, които са проверявани. Въпреки това обаче прокуратурата не предприема нищо, казват протестиращите.

Припомняме, Симеон Ефремов бе назначен от директора на ЮЗДП Дамянов преди десетина дни. Срещу обединението на лесничействата в Петрич и в Първомай имаше протестни действия. Заради окрупняването много служители от системата на горите, предимно в село Първомай, останаха без работа.

Преди седмици депутатът от ВМРО Стоян Божинов отправи питане към земедейлския министъп Дасислава Танева. Тя обаче отказда да отмени заповедта за сливането, издадена от Дамянов и и окрупненото ДГС-Петрич е факт от около месец.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано