Гоцеделчевецът Кирил Добрев с 40 фирми

Сподели във Facebook
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Румен Овчаров направи унищожителна критика по отношение действията на зам.-председателя на БСП. 40-те фирми на Кирил Добрев се хранят от държавни и общински предприятия, разкри бившият енергиен министър.

Кирил Добрев, който е от Гоце Делчев, е начело на вътрешната опозиция срещу лидера на БСП Корнелия Нинова.

"Кирил Добрев до онзи ден беше до Нинова, сега е срещу нея. Странен е този стил - стоиш в ИБ, участваш в заседанията на ръководството и в същото време си опозиция. И говориш за обединение. Преди четири години Кирил Добрев отново обединяваше опозицията срещу тогавашния лидер, сега прави същото срещу Нинова. Целта е единствено да се докопаш до властта на принципа"Стани да седна", коментира пред БНР Румен Овчаров. "БСП трябва и може да управлява с политики. Моята идея не е партията да е нахранена и послушна опозиция. Това вече го гледахме през 2015-2016 година - по времето на Миков", посочи Овчаров.

Румен Овчаров се обяви против приетото вчера решение на пленума на БСП за внасяне на вот на недоверие към правителството на Борисов и нарече действията на вносителите "идиотизъм". Той е убеден в безмислието на такъв политически ход.

"Моята идея не е да сме опозиция на всяка цена. БСП може да управлява, но не и да бъде нахранена и послушна опозиция. Това вече е оперетно. Едно от определенията за идиотизъм е повтарянето на нещо, което не върши работа. Какъв е ефектът от такъв вот. Вече сме го внасяли, и то за корупция. Видя се резултатът. Това е идиотизъм - да правиш едно и също нещо със съзнанието, че нищо няма да постигнеш".

Овчаров е категоричен, че вчерашният пленум е очертал ясно разделителната линия в БСП в момента - и тя е отношението към сегашното управление и лично към Борисов.

„Опозицията срещу Корнелия Нинова да каже дали искат да е нахранена, или да мисли за конструктивно развитие на държавата. Не може Георги Гергов, който е получил 100 000 000 лева, както и Кирил Добрев с 40 фирми, изпълняващи държавни поръчки, да се крият зад крехките рамена на Велислава Дърева, която също е опозиционер. Не знам за какво мечтае Гергов", попита Овчаров.

Овчаров припомни, че е бил един от критиците на Нинова, но сега не може да приеме така наречената вътрешна опозиция, която фактически разделя партията. "През 2016 г. казах на Корнелия „ти ли си най-умната, не може да отваряш фронтове навсякъде“. Тогава сегашните опозиционери стояха до нея. Преди 4 години Кирил Добрев отново обединяваше опозицията. Какво означава това – че се стреми само към властта", смята Овчаров.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Гоце -
    Цял Гоце Делчев работи за него, даже му пласират...
  2. Горчо -
    Държавно предприятие \" Напоителни системи\" клон Гоце Делчев се грижи да му осигури вода за елцентрала \" Топлика\", като бетонирала всички саваци на поливния канал, а арендаторите няма с какво да поливат посевите си.
  3. 66 -
    Kir4o e edin ot vinovnite za tova Tomov da e kmet.I prav se oblaji s dogovor sa bar4eto na operata a predi tova s Kambi imashe dogovori za gorivo v det.gradini
  4. HO -
    Р. Овч. излезе от нафталина. Да му ЕПМ.
  5. Йовков -
    Поразровете исторически документи и ще видите че този род са наследствени предатели.Още от дядо му като се почне та до ден днешен.
  6. Да -
    Тоя наследствен помиар живее само от далавери и консумация на власт.На хранилката е а се прави на социалист

Избрано