Гръцки свещеник откри клуба на македонците в Благоевград

Сподели във Facebook

Македонстващи и гости от западната ни съседка откриха клуба в Благоевград, носещ името на Никола Вапцаров. Ритуалът извърши гръцки свещеник, поканен специално от омовците в Пиринско.

Улицата около Македонския културен клуб в Благоевград бе блокирана по-рано днес от полицаи и жандармеристи, които се опасяваха от сблъсъци между дмакините и протестиралите на площад "Македония" представители на ВМРО. Лично евродепутатът Ангел Джамбазки дойде в областния център и подреди постери с ликовете на наши революционери срещу клуба на улица "Димитър Димов".

От клуба заявиха, че целта му е да има културни мостове между двете държави, а политическите цели са да бъде признато македонското малцинство в България и българското в РСМ. В Благоевград група младежи освиркаха пристигналия лидер на ВМРО – ДПМНЕ Християн Мицкоски. След церемонията той и привържениците му тръгнаха към паметника на Димитър Благоев, който е пред сградата на Общината.

Воеводите, водени от Джамбазки, са категорични, че се провежда провокация от страна на сепаратистки организации.

Вчера пък премиерът Гълъб Донев заяви, че клубът е частен, но ще се наблюдава дейността му. „Този клуб е на организация, която е неконституционна и тя не е регистрирана по законите в България. Още повече финансирането на този клуб, както сподели и премиерът Ковачевски, е от организация в Канада, която има доста съмнителни антиевропейски, антиамерикански, антисемитски в послания”, каза Донев.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано