Хванаха бракониер с пушка и куче, малтретираха горски от ЮЗДП

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Горски стражари спипаха бракониер. Той ловувал нелегално . Придвижвал се с джип "Сузуки", информираха от ЮЗДП-Благоевград. Стражарите го забелязали в района на хижа "Гоце Делчев". Емил П. е от Добринище.

При проверката установили, че в джипа имало пушка 12 калибър и ловно куче. Ловецът от Добринище притежавал ловен билет, но нямал издадено разрешително за групов или индивидуален лов за дата 21 ноември. На нарушителя на Закона за лова и опазване на дивеча е съставен констативен протокол и акт. В проверката са участвали служители на Дирекция на национален парк „Пирин”, РУ Банско и РДГ Благоевград.

Служители на Югозападното държавно предприятие са били нападнати и заплашвани от нарушители при проверка за незаконна сеч в землището на тетевенското село Малка Желязна. Спрели за проверка „Опел Фронтера” с английски регистрационен номер, от който изскачили двама мъже, въоръжени с брадви. Последвали заплахи и опит за саморазправа с горските. За късмет те не са пострадали. Нанесени са щети на служебния автомобил на стопанството в Тетевен, който е със смачкана врата и таван.

Напиши коментар

Коментари

  1. Госки -
    Кушлевия педал е за трепане дена и ьопето

Избрано