IT специалист дарява 50 тона картофи на бедни и възрастни

Сподели във Facebook

Собственик на IT фирма произведе над 100 тона картофи, половина от тях дарява на бедни, възрастни хора и на нуждаещи се социални заведения.

Специалистът Димитър Димитров поддържа помощно стопанство в кюстендилското село Еремия. Стопанството е създадено, за да гарантира продоволствена сигурност на 60-те служители в компанията и техните семейства, каза той пред Еновина.

Тази година природата е благосклонна и добивът на картофи е рекордно висок, цените на пазара обаче са силно завишени, коментира Димитров.

В края на миналата седмица са доставени 4100 килограма на "Социално подпомагане" Кюстендил. Предстои дарение на още 6 тона. Цялото село Еремия е получило безплатни картофи.

"Основният ми бизнес е ИТ фирма. В помощното стопанство тази година нарочно засяхме по-голяма площ, защото се очаква икономическа криза, за да можем да помогнем на хора в нужда с храни. В момента прибираме реколтата. Добивът от картофи е висок и се очертава да получим над 100 тона от тази култура", заяви скромно Димитър Димитров. 

Димитров и служителите му са разположили няколко тона на пътя пред стопанството в село Еремия и имат готовност да изкарат още при нужда. А на полето чакат още неприбрани картофи.

"Преди три седмици станах неволен свидетел как възрастна жена получи три картофа срещу един лев на пазар "Иван Вазов" в София. Тогава цената на картофите на този пазар варираше между 1.60 и 2.00 лева. Два лева за килограм е изключително несправедлива цена и това ме накара да наема сергия на този пазар. Оттогава на сергия номер 13 можете да намерите картофи на справедлива цена, а нашите продавачи са инструктирани да "мамят" възрастните купувачи с теглото на стоката - слагат още картофи след като издадат касов бон", разказа Димитров.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано