Избират вицепремиер по домашното насилие

Сподели във Facebook
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Премиерът Кирил Петков смята да открие нов министерски щат. Търси се вицепремиер, който да отговаря за проблемите с домашното насилие, информира началничка на кабинета му Лена Бориславова. Тя проведе работна среща е екперти от държавни институции и представители на неправителствени организации, с министър на правосъдието Надежда Йорданова и с омбудсмана Диана Ковачева.

Домашното насилие е изключително тежък проблем, както в световен план, така и за българското общество, който често остава в рамките на семейството. Изострянето на този проблем, особено в условията на пандемията, поставя въпроса за решаването му на приоритетно място. Затова спешно ще се търси консенсус по спорните въпроси в законопроекта за изменение и допълнение на Закона за защита от домашното насилие в рамките на работна група с участието на народни представители от всички парламентарно представени групи, съобщи министърът на правосъдието Надежда Йорданова, цитирана от dir.bg. 

„Необходими са решителни действия по тази толкова важна тема за обществото – домашното насилие. Затова до края на седмицата организираме среща с народни представители от всички парламентарно представени партии и експертите по законопроекта, за да се ускори процеса по изчистване на спорните теми и придвижване на законопроекта за одобрение от Министерския съвет“, каза Йорданова.

„Въпрос на политически кураж е да се отвори тази толкова важна тема в началото на мандата на това правителство“, заяви омбудсманът Диана Ковачева.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано