Издирват подпалвач в Петрич, спипаха крадец на гориво и шофьори

Сподели във Facebook

Множество произшествия са регистрирали петричките полицаи за денонощие.

Разследва се умишлен палеж във ферма за животни, собственост на братя украинци. Пожарът е пламнал в метално хале в местността „Комли“, недалеч от Петрич. както подробно информирахме, са изгорели хамбар с храна за животните. За късмет отглежданите 250 бивала в обекта, не са пострадали, а също и стопаните им. Един от братята Павел Вячеславов е дал показания пред разследващите. Твърди, че нямат неуредени сметки с петричани. В южния град работят от дълги години.

Задържали са крадец на около 600 литра дизелово гориво край петричкото село Беласица, информираха още от полицията. Горивото е източено от товарен автомобил в местността „Зарзалиите“ край селото. След проведени издирвателни дейности, полицаите са спипали 23-годишен от Беласица. Оказало се, че е задигнал от един камион 100 литра дизелово. Дни преди това,  при условията на продължавано престъпление - 480 литра нафта от товарни автомобили и строителна техника в производствна база в Беласица.

На улица „Долна Джумая“ в Петрич, автомобил „Мерцедес“, управляван от 75-годишен водач от града, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, се е ударил в паркиран на тротоара „Хюндай“. С фрактура на дясната ключица е пострадала 76-годишна пътничка в лекия автомобил „Мерцедес“. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на лекия автомобил „Мерцедес“ е отрицателна.

В петричкото село Марино поле автомобил „БМВ“ с 34-годишен водач от село Чучулигово, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в движещ се по нея лек автомобил „Опел Астра“ с 61-годишен водач от село Кулата. Виновният водач е с охлузна рана на главата и левия крак, както и травми на гръдния кош и коремната област. Водачът на ударената кола е пострадал с охлузна рана на главата.

По улица "Цар Борис III" в Петрич, 48-годишен от града, е управлявал лек автомобил марка "Хюндай" с наличие на 2,45 промила алкохол издишания въздух. Отказал е кръвен тест. Предали са го на прокурор.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано