Изгорелият край Перник автобус пътувал нелегално

Сподели във Facebook
Снимка бтв Снимка: бтв

Остава затворен участък от АМ "Струма" край пернишкото село Боснек, където се запали македонски автобус и изгоряха 45 души.

Движението в посока Благоевград ще се възтанови, когато се съберат всички важни за разследването доказателства, съобщиха от АПИ. Трафикът и днес се осъществява през Перник и Радомир. На мястото на трагичната катастрофа има денонощно полицеиски постове.

Късно снощи е преместен изгорелият автобус. Оставен е на отговорно пазене в база на "Автомагистрали" край Перник, иформираха от полицията в града.

Междувременно македонски медии съобщават, че са уволнени двама митничари, които пропуснали автобуса без документи преди злополучното му преминава през АМ "Струма".

Автобусът е нямал разрешение за международни превози на пътници. Срещу двамата служители са взети мерки и те са отстранени от работа. Предстои да бъде санкциониран и техният пряк ръководител. В системата на митницата не е отразено автобусът да е имал разрешително за международен превоз на пътници. Излизането на автобуса от държавата изобщо не е отразено в митническата система, според първоначалната проверка.

Преди ден бе отнет и лицензът на фирмата, собственик на изгорелия автобус – “Беса Транс БТБ”, съобщи Министерството на транспорта на Република Северна Македония

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано