Кадър на АУБ - Благоевград оглави "Фонд мениджър"

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, в качеството си на принципал на "Фонд мениджър на финансовите инструменти в България", назначи трима членове на Надзорния съвет на дружеството.

Със заповед от днес са Венцеслав Аврамов, Николай Генчев и Николай Марков. Назначението е поредна стъпка в процеса на въвеждането на чисти и прозрачни политики във Фонда на фондовете и спрямо добрите практики в индустрията.

В досегашната структура има концентрация на власт и правомощия в ръцете на Управителния съвет, а чрез новата това ще се елиминира. Така се постига по-добър контрол върху вземането на решенията, повече прозрачност и пълна публичност на работата на Фонда, аргументира решението си министър Пулев.

Венцеслав Аврамов е възпитаник на Американския университет в Благоевград. Има над 17-годишен опит в одит, консултации по сделки и управление на частен капитал. Представител за България и региона на водещи международни инвестиционни фондове. От 2014 г. е член на Управителни и Надзорни съвети на компании в България, Гърция и Северна Македония. Съдружник в дружество за управление на недвижими имоти. Завършил е икономика и бизнес администрация.

Припомняме, че в рекордно кратък срок – от 16 август до 3 октомври, Европейската комисия одобри и новата програма „Конкурентноспособност и иновации в предприятията“ до 2027 година в размер на 3 милиарда лева, част от които са за финансови инструменти.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано