Калоян Ханджийски: ДСБ на Атанасов не е демократична, свободна и дясна

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Общинският съветник Калоян Ханджийски, който е бивш лидер на ДСБ, взе окончателно решение за членството си в партията. Преди месеци благоевградският активист го "замрази", но вече е категоричен. "Ето, че търпението ми се изчерпа! Достатъчно компромиси направих. Днес напускам ДСБ", обяви Калоян Ханджийски.

"Напускам ДСБ, за да остана верен на принципите си! Когато преди 15 година. влязох в партията (единствената в която съм членувал), си обещах няколко неща: да бъда себе си, да защитавам и отстоявам принципите си, да гледам хората в очите и да продължа да се самоуважавам! Е, достатъчно търпях! Лицемерна - това е днес", заяви благоевградският съветник.

"ДСБ на Атанасов - не е нито демократична, нито свободна, нито дясна. Тъжно е, но наивно се надявах да тръгнем нагоре, там където ни постави Иван Костов. Преглътнахме ГЕРБ, после и БСП и всичко бе против собствената ни идеология", каза анджийски.

Публикваме още от изявлението му, без редакторска намеса: С годините в ДСБ изведохме в култ няколко основни думички:

- ПРАВОСЪДИЕ;
- СПРАВЕДЛИВОСТ;
- ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ;
- ПЛУРАЛИЗЪМ;
- СВОБОДА;
- БОРБА С КОРУПЦИЯТА;
- РЕФОРМИ.

Е, питам, как ще СЪДИМ ПРАВО, и ще сме СПРАВЕДЛИВИ, когато не го правим в партията си? Изключваме и преследваме различно мислещите! Изключваме ги, защото свободно казват, каквото мислят! Преследваме ги, защото гласуват различно!
Аз самият съм даден на арбитраж с предложение за изключване! Даже няма да коментирам глупостите и лъжите в които съм обвинен. Например, че съм им пречил да си плащат членския внос?! Минаха четири месеца от заседанията на арбитража - няма резултат! Удобно, нали? Това е партийното ни СПРАВЕДЛИВО ПРАВОСЪДИЕ!

Изключиха Елена Спасова и никой не успя да ми покаже едно нейно прегрешение! Четох постове, търсих да открия вина...Виновна е, защото много говори! Това е ПЛУРАЛИЗМЪТ ни! Ще предлагаме ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ, но в самата ни партия всичко е централизирано! Всичко зависи от централната власт! Например, ние в Благоевград не разбрахме кой нареди листите ни в четири избора подред?! Приеха членове със спорна репутация против волята на председателя и ръководството! Няма отчети, няма и думичка за финансирането, няма срещи и няма отговори на редица висящи въпроси! Няма анализи на грешките! Няма диалог.

СВОБОДНИ сме единствено да гласуваме... някой ни спусна за балотажа и кандидат-кмет без да е съгласуван с нас, против волята ни!
БОРБА С КОРУПЦИЯТА... Как се борим? Поставихме на избираеми места доказано зависими от ГЕРБ и ДПС хора с изключително нисък морал, които системно се проваляха! Хора се сменяха в МИРовете сякаш там няма мислещи десни избиратели! Унижавайки интелигентността ни, някои "свещени крави" бяха в по две листи! Колко "дясна" е тази лъжа?

РЕФОРМИ! В ДСБ нищо не реформираме. Явно много сме успешни? Например, една част от хората бяха много възмутени от устава, който наложи Радан и го намираха за недемократичен. Същите хора вече са и в ръководството, но сега си мълчат! Същият устав сега обслужва тях! Така ли разбираме ние РЕФОРМИТЕ? Между впрочем, видяли ли сте някой виновен в ДСБ? Освен напусналите...? Считам, че ДСБ на Атанасов изневери на идеите с които бе създадена. Затова аз днес реших и НАПУСКАМ ДСБ!

И не ме разбирайте погрешно, напускам, но в ДСБ оставям много приятели. Зная, че там има и много достойни хора! Искам да им пожелая здраве и успехи! А за всички, които ще побързат да ме нарекът "предател" и "да ме изпратят" при ГЕРБ, БСП, КОД ...и не знам си още къде - НЕ, господа, достатъчно търпях, оставам при принципите си!

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано