Килия за дилъри на тютюн от Гоцеделчевско

Сподели във Facebook

Специализираната прокуратура задържа дилъри на нарязан тютюн, годен за пушене, от гоцеделчевското село Абланица.

Заедно с тях са техни съучастници от Пловдивско, съобщиха от МВР. Четиримата пласьори, които са добре познати на криминалистите, са арестувани по време на мащабна операция в Гоце Делчев, Абланица, град Първомай и София.

В ареста за 72 часа са Ибрахим Газиев - Бобичката, Орхан Газиев, Кевин Гърбев и Асим Метушев. Групата действала от няколко месеца, след като бе ударена конкурентна група на боса Евгени Хавальов.

В хода на действията по разследването са претърсени ползвани от участниците жилища и автомобили в гр. Пловдив, гр. Първомай, гр. Гоце Делчев, с. Абланица и София. Иззети са близо 100 килограма нарязан тютюн, подготвен за продажба, 280 килограма листна маса, две машини за нарязване, електронни везни, тефтери със списъци на клиенти.

Според събраните до момента данни групата има мрежа от постоянни клиенти, на които е доставяла желаните количества с куриерски пратки или с автомобил по адреси. Тримата обвинени за участие в престъпното сдружение са задържани в момент преди да извършат поредната доставка. В багажника на ползвания от тях за целта автомобил са намерени и иззети 30 кг нарязан и пакетиран тютюн.

Припомняме, преди два месеца в Абланица бе проведена полицейска акция, ръководена от главния прокурор Иван Гешев. Тогава бяха задържани 16 души в Гоце Делчев, Абланица и Дебрен.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано