Килия за престъпни полицаи

Сподели във Facebook

Автоконтрольори, търсили пари от шофьори на пътя, са обвинени по три текста от Наказателния кодекс. Искали суми от 500 до 1500 лева.

Прокуратурата в Благоевград настоя днес двамата автоконтрольори, пратени от столицата, да борят корупцията в Пиринско, да останат в ареста с мярка за неотклонение "задържане под стража". На този етап те не откричат за извършените от тя проверки на пътя Симитли-Разлог, но твърдят, че не са получавали парични суми. Съдът постанови спрямо двамата постоянен арест. Определението на окръжния магистрат Красимир Аршинков може да се атакува следващата седмица пред САС.

Жалба срещу тях е подал мъж от симитлийския квартал "Ораново". Неговата дъщеря предала 500 лева на полицаите, половин час, след като го спрели край село Градево с теленце в колата му. За да не го санкционират му потърсили 500 лева. Вторият рекетиран в рамките на един ден, е собственик на транспортна фирма от Гоце Делчев. Пари са прибрани и от негов шофьор, превозвал 20 кубика дървесина.

Както подробно информирахме, благоевградският прокурор Ивайло Филипов разкри детайли от извършените престъпления на униформените.

На пресконференция държавният обвинител разказа: Първоначално спрели камион с дъресина край Разлог. Дървата трябвало да пристигнат в Дупница. Курсът бил изряден, товарът също. Пътните контролюри обаче поискали 500 лева подкуп. Водачът се обадил на шефа си и се оплакал. Взели му носените 500 лева и документите на превозното средство.

Междувременно на пътя между Банско и Разлог пристигнал собственикът на транспортната фирма и камиона "МАН", който е от Гоце Делчев. Той бил убеден, че камионът е изряден и отказал да преговаря с катаджиите, които поискали 1500 лева. Като усетили, че няма да плати тази сума, предложили да се "срещнат на 700 лева". Транспортният бос обаче не склонил.

Полицаите патрулирали в района, изключили обаче записващото устройство, каза прокурор Филипов. Двамата били разработвани от месеци за подобни деяния от отдел Вътрешна сигурност към МВР.

В деня на проверката спрели и автомобил "Опел" при село Градево. Шофьорът бил от Симитли. Пътувал с внучето си, с теленце в багажника, наречено за семеен празник. Катаджиите му казали, че превозва животно без ушна марка. Поискали му пари, като му пояснили, че за това деяние глобата е 2000 лева, сваляне на табелите на колата. Симитличанин им казал, че има само 100 лева. Те недоволни отговорили да вдигне мизата на 500 лева. Мъжът казал да отидат с него до квартал "Ораново". Имал приготвени 500 лева за купуване на дърва в дома си. Донесла ги при моста в квартала неговата дъщеря и ги предала на униформените. Последвало обаждане на телефон 112.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано