Кмет нарече "чума" репортерка от Благоевград

Сподели във Facebook

Кметът на Симитли Апостол Апостолов си навлече гнева на благоевградските журналисти. От СБЖ изпратиха протестна декларация срещу градоначалника, който се държал арогантно, непристойно за поста, който заема и отправени обиди.

Скандалната ситуация е между Апостолов и телевизионна репортерка. Та го питала за заболелия от коронавирус шофьор Васил Падежки, а Апостолов я нарекъл "чума".

Веднага след декларацията на журналистите, кметът също излезе с позиция, разпространена от общинския пресцентър. Публикуваме писмото без редакторска намеса:

"Снощи, ако някой е гледал новините на Бтв, сигурно сте видели как една жена ме подгони с микрофон … искала нещо да й кажа… ами казах й нещо – първото, каквото ми дойде на езика. Тя пък взела, че се обидила... По принцип – човек се обижда от истината, която най-боли. Тя пък защо така се е приела на сериозно, себе си и думите ми – не знам. Но както и да е. Хванала се за думата „чума“ и впрегнала днес още две, три женички да я бранят от мен с декларация. Цяло регионално дружество на Съюза на българските журналисти. Вързали се на акъла й, по време на извънредно положение, да правят опити да пишат текстове на висок стил – как било неморално и безотговорно от моя страна", смята Апостолов.

"Момичета, не знам какви отговорности имате, нито с какво доверие се ползвате, но не е социално отговорно да се опитвате да създавате публикации по сайтове с хленченето на една … самоопределила се като журналистка. А знаете ли всъщност кого браните с тази декларация? Една жена, която откровено взима пари от провокатори и инициатори на скандали по празници, за да прокламира вулгарните им лъжи. Една жена, която злоупотребява и най-грубо използва ефира на национална телевизия, а пък местния й вожд дори си позволява да рекетира с медийната сила (за мен, между другото, е учудващо как медия като Бтв позволява да бъде употребявана за лични и комерсиални интереси). Една жена, която се озлобява със страшна сила там, където номерата не ѝ минават (а при мен не ѝ минават).

И сега към „уважаемата“ председателка на Регионалното дружество на СБЖ имам няколко въпроса?

Колко са членовете на Регионалното ви дружество?

Гласуваха ли всички те текста на този документ, който сътворихте?

Какво прави дружеството, за да гарантира професионализъм и професионално отношение на членуващите в дружеството при изпълнение на служебните си задължения?

Обмислете пак – дали заставате зад всяка дума от написаното с цялата си отговорност?

Няма да толерирам злоупотреба с микрофон, нито ще се поддам на опити за манипулация и рекет!

Иначе високо уважавам много от пишещите в Благоевград. Това е изкуство, голям професионализъм. Но тази работа не е за всеки. Нито за самозвани.

ПОСЛЕДНО: Ако някой си няма работа и му се чете, нека чете „убийствената“ декларация. Ужас. Посякоха ме на две, ей така докато съм по карантина :)

Публикуваме и декларацията на СБЖ:

Членовете на Регионалното дружество на СБЖ - Благоевград изразяват острото си възмущение от арогантното отношение и поведение на кмета на община Симитли Апостол Апостолов, проявено към журналиста Ирина Жерева.

Изпълнявайки професионалните си задължения и настоявайки да получи повече информация за разпространението на КОВИД – 19 в община Симитли, Ирина Жерева е атакувана с вербална агресия, недопустима за високата отговорност, която обществото очаква от кмета на община Симитли.

Кореспондентът на водеща национална медия Ирина Жерева е унизена с думите „ Ти си чума” , само защото изпълнява мисията на журналиста – да информира хората, които се намират в стрес и безпокойство от настъпващото разпространение на коронавируса, след установената и доказана зараза на шофьора на градоначалника на Симитли.

Напиши коментар

Коментари

  1. Аууу -
    Честен кмет-не му минава рекетът, ама дава на щедро на един самозванец в Благоевград който е пълен рекетьор-даже не искам да му казвам името те всички го знаят
  2. Вики -
    Прав е Поли.Тая и шефа и Реджов са най големите медийни рекетьори що народ изстрада заради тях.Сега когато някой им казва истината в очите реват.Аре нема нужда
  3. опа -
    Амам от педерунги мразя ги

Избрано