Посланикът на Великобритания благодари за сигурността в Банско

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Банско е курорт номер едно за британците. Това обяви на среща в Общината посланикът на Великобритания у нас Роб Диксън.

Той бе придружен от Пол Кларк, консул на Великобритания в България и заместничката му Теодора Манева. В срещата се включиха представители на "Юлен" - концесионер на ски зоната, полицаи от Областната дирекция на МВР в Благоевград и лекари от Банско и Разлог.

От полицията бе дадена информация, че още от началото на зимния сезон се правят засилени съвместни проверки от органите на МВР и структурите на РЗИ по отношение спазването на всички въведени противоепидемични мерки в страната, включително и задължителната дистанция в местата за настаняване и заведения за хранене и развлечения.

Туроператорите, работещи на британския пазар, изразиха надежда, чес очакваната до дни заповед на Министерството на здравеопазването за отпадане на зелените сертификати за деца от 12 до 17 години, ще доведе до голям ръст в резервациите на туристи от Великобритания и особено през фервруари, когато е ученическата зимна ваканция. Представителите на ски зоната увериха присъстващите, че вече две години стриктно спазват всички предписани от Министерство на туризма правила за прилагане на противоепидемичните мерки при извършване на туристическа дейност. И през настоящия зимен сезон са взети необходимите мерки за осигуряване на безопасно ползване на съоръженията в ски зона Банско.

Освен ситуацията с COVID, бе обсъдена и сигурността на туристите. От полицията увериха, че има засилено полицейско присъствие, както в района на ски зона Банско, така и в самия град и на всички входно-изходни артерии. От Британското посолство благодариха на всички присъстващи за отзивчивостта и пожелаха успешен и безавариен сезон.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано