Линчуваха съветник от БСП-Благоевград на пародиен пленум

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Типично за БСП-Благоевград, под диктовката на лидера Любен Милев, изключиха от партията общинския съветник Веселин Христов.

На провелия се форум тази вечер се оказа, че Милев и заместниците му не са чели или вникнали в Устава на БСП. Присъствалите едва 16 от 36 членове на пленума, гласуваха за изхвърляне на Веселин от групата на БСП в местния парламент. Не се стигна само до това - свалиха партийното доверие от него.

Само преди дни от партийния орган са напуснали четирима активисти Милев не е попълнил бройката до 36. Въпреки това, тази вечер е допуснал да гласуват само 16 от останалите 32-ма в пленума.

"Стигна се до това - аз да им казвам да не правят глупости дни, преди парламентарните избори. Това е скандално. Да правят каквото искат, но те нямат право да погубват партията в Благоевград", коментира лаконично за Еновина Веселин Христов.

Предложението за партийния линч е заради неправилно гласувани решения в ОбС от страна на Христов, който наскоро стана заместник на председателя Радослав Тасков. Считат, че Веселин е вдигал ръка в ущърб на партията.

"По време на гласуването, някой от съпартийците им подсказа, че право да ме изключи от БСП има само Първичната партийна организация. Това говори за непознаване на уставните правила в партията. В крайна сметка решиха да отправят предложението до ППО, а след това пак да се гласува на следващ свикан от Милев пленум", разказа Веселин Христов. Той обясни и генезиса на случилото се с него.

"Всичко започна преди година и половина. Тогава аз си подадох оставка като младежки лидер. Направих го именно заради Любен Милев и приближените му, които услужливо го подкрепят, за да извличат дивиденти, като партийни назначения и други облаги. Партията си аз не я давам. Те не могат да се разпореждат еднолично", подчерта Христов.

Той разкри, че освен членове на пленума, са напуснали още петима от актива на благоевградската организация. Последната оставка е била преди дни на младежката лидерка Александра Лилкова.

Ето какво заяви през месец април 2021 година Веселин Христов пред медията ни: "В БСП съм заради хората, воювали за съществуването на тази партия, а не заради определени личности, които разединяват активистите и членската маса. В партията съм за ценностната система, а не за облагодетелстване чрез разни строителни фирми и обществени поръчки", коментира след подадената оставката си преди за Еновина Веселин Христов. Подчерта, че не желае конфронтация, но го е страшно яд и за резултатите от последните избори, когато социалистите останаха буквално с "набити канчета". С Любен Милев се познаваме от години. Аз лично съм участвал в преизбирането му за общински председател. Не мога да мълча обаче за разочарованието си от политиката му в партията. Не съумя да обедини хората. Младите бягат, старите социалисти също са недоволни. Считам, че в БСП трябва водене на модерна политика. За наказание Милев ме изключи от Изпълнителното бюро". Година и половина по-късно, отмъщенията продължават.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Никова -
    Доказано, този е продажник!
  2. Ичков -
    Къде е Нинова да види как тези посредствени хорица зорлем губят избори с тези ходове
  3. Симитли -
    Милев Милев партийната работа не е като да набиеш жена си когато си пиян тук се искат други качества не пияндурски
  4. Кирилов -
    Как да гласувам за тях като те вътре не могат да се разберат а пък ми говорят че като вземат власта ни очаква светло бъдеще
  5. ГЕРБ -
    Браво на Милев и Пандев съсипват успешно и без колебание партията майка.Успех момчета продължавайте в същия дух подкрепяме ви

Избрано