Марешки ще подари плаж на президента

Сподели във Facebook

Веселин Марешки обяви, че няма да напуска страната и ще продължи да се защитава в съда. Коментарът направи той, часове след постановената присъда от 4 години лишаване от свобода и 8000 лева глоба по дело за рекет, увреждане на чуждо имущество и изнудване на бизнесмен. 

"Както първата присъда на първа инстанция, че съм невинен, както и тази, че съм виновен, са междинни звена. Важното е какво ще каже третата инстанция. За по-голямата част непредубедени зрители е ясно, че аз съм невинен”, обяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

"Моментът е подбран много добре, за да може след няколко дни в доклада пред Брюксел да се покаже, че в България има осъден политик, макар и не на първа инстанция, и че съдебната система е независима. Аз ще бъде единственият българин, ако Върховният съд потвърди присъдата, който ще бъде осъден за това, че иска наем за своя собственост. Ще поясня – на мястото има два имота, единият е част от заведението, което моя семейна фирма е продала на Красимира Колева, така че много добре знам кое е мое и кое не. Наемателят на имота абсолютно беззаконно се е разширил в моя и трябва да стане ясно", казя пред Нова идерът на "Воля". Той е категоричен, че искат да очернят името му: „За четири години не можаха да намерят нито една корупционна сделка. Всички признават, че съм различен“, смята Марешки.

 

На въпрос дали е убеден, че след станалото трябва да даде подпис от необходимите 160 за свикване на ВНС той отговори: „Аз съм убеден, че след като един плаж, според президента, е много по-стойностен от моята свобода, ще му направя оферта – абсолютно безвъзмездно да подаря плажа на президента, той да си подаде оставката и да стане един олигарх с плаж”, заключи Веселин Марешки.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано