Масови акции в заведения за сертификати

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Служители от РЗИ-Благоевград, полицаи и общинари извършват масови проверки в заведенията в Банско, Разлог и съседни населени места. Само за седмица са съставени седем акта и са издадени предписания за спазване на противоепидемичните мерки. Отделно от тези санкции, са изпратени покани на собственици на заведения за връчване актове за констатирани нарушения.

Глобите са от 500 до 1000 лева за първо провинение. При последващи, санкцията възлиза до 3000 лева, предупредиха от РЗИ-Благоевград.

От началото на месеца усилено се следи за зелени сертификати или отрицателни тестове на клиентите в ресторанти и кафенета, дори на открито. Глобата за тях е от 300 до 1000 лева.

В социалната мрежа коментраха иронично, че при проверка в заведение в центъра на Якоруда, клиенти са скачали от втори етаж на сградата, за да им съставят актове за липса на ваксинационен сертификат. Собственикът Васил Димов е поканен от инспекторите за съставяне на акт.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. клиент -
    Аз съм един от клиентите и бях в заведението по време на проверката. Всички клиенти изпаднаха в паника, когато полицая потърси личната карта на едно момче което беше клиент и е на 17 год. и след това публично я счупи.И каза \"сега ще видите какво ще ви се случи\".95% от клиентите бях под 18 години и е нормално да се изплашат и да тръгнат да скачат през просореца и да тичат към всички възможни изходи който бяха блокирани от луца който не ни се представиха какви са. По закон ние лицата под 18 години може да влизаме в заведение и да не ни търсят сертификат а само лична карта доказваща, че сме под 18 години

Избрано