Младежи от 32 държави се заселват в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Рекорден брой студенти от 32 държави са новите жители в Благоевград.

Първокурсниците в Американския университет, които са над 300, пристигат на 31 август в кампуса.

"В предизвикателните времена, в които живеем, в условията на пандемия и война, е много важно да даваме сигурност и спокойствие на нашите студенти, за да могат те от своя страна да се концентрират върху най-важното за тях в момента, а именно тяхното собствено образование и развитие. Ето защо съм особено щастлив от факта, че тази година успяхме да осигурим финансова подкрепа за над 90% от новите ни студенти, като обща сума на финансовата подкрепа за нашите студенти през изминалата година възлиза на 5 400 000 щатски долара, каза президентът Дейвид Еванс.

Студентите в АУБ тази година отново могат да се похвалят с впечатляващи лични истории и постижения. Сред първокурсниците са: председателят на Националните съвети на децата към Държавната агенция за закрила на детето и съосновател на младежката онлайн медия „Гласът на Ботевград“, капитанът на националния научен отбор в Международния турнир за млади естествоизпитатели, лауреати от литературни, научни и художествени конкурси и математически олимпиади.

Сред първокурсниците има и много спортни шампиони – по плуване, баскетбол, бадмингтон. Към тях се присъединяват студенти, спечелили„Гражданския почетен медал“ на АУБ, който се връчва на заслужили гимназисти в 11-и и 12-и клас, демонстрирали изключителни постижения в лидерството, академичните занимания и гражданската ангажираност в общността си или по света.

Академичната година за студентите на Американския университет в България започва на 7 септември.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано