Мъж се закани да изкорми възрастни съселяни

Сподели във Facebook

Обвиниха 33-годишен за побой и заплахи за убийство на възрастни мъж и жена.

В. Й. се заканил, че ще изкорми свой съселянин, който много пъти му давал пари зца препитание.

подсъдимият е от симитлийското село Крупник. Миналият септември 63-годишният Н. М. му напомнил, че трябва да му върне парична сума и последвало агресивното отношение на крупничанина.

Пристигнал в къщата му в селото, счупил прозорец. Бил пиян и нахлул в дома му. Обвиняемият му заявил, че „дошъл да си изчисти сметките“ и го ударил в гърдите. Пострадалият паднал надолу по стълбите. Нападателят го заплашил, че „ще му изкорми червата“.

Съпругата на възрастния мъж станала свидетел на случилото се. В следващия момент обвиняемият взел дървена летва и с нея нанесъл удар в областта на слепоочието на жената.

 Чувайки, че жената подава сигнал на телефон за спешни повиквания 112, нападателят избягал. На място пристигнали полицаи и лекарски екип. Пострадалият бил настанен в болница в гр. Благоевград, където му била оказана медицинска помощ. От заключението на извършената съдебномедицинска експертиза е видно, че вследствие на нанесените от обвиняемия удари Н.М. получил мозъчно сътресение, разкъсно-контузна рана в слепоочната част на главата и хематом на клепачите.

След изписването на пострадалия от болничното заведение, пенсионерът седял на пейка, когато покрай имота му минал обвиняемият отново бил видимо пиян и отправил заплахи спрямо Н. М. с изразите: „ке има втори рунд“, „ке ти изкарам цървата“, „няма кой да те спаси“, „ке влезна през оградата и ке те удуша, утепам и след това и излежа“.

Отправените закани породили реален страх в съзнанието на пострадалия, че могат да бъдат осъществени. Възрастният мъж, който бил трудноподвижен и ползвал бастун, изпитвал постоянен страх за живота и здравето си. Н.М. знаел, че обвиняемият няколко пъти изтърпявал наказания в затвора, както и че постоянно носи нож в дрехите си.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано