На добър час, момичета и момчета!

Сподели във Facebook

8758 са учениците в Благоевград, които днес влизат в класните стаи.

Първокласниците са 618. Те са приети в 10 благоевградски училища. Учебният процес е подготвен при специални условия заради коронавируса.

Подсигурен транспорт за пътуващите ученици от близките населени места, в които няма училища. Учебната година ще бъде открита в 18 училища с тържества за учениците от 1, 5 и 8 клас. 

В Сандански в училище тази година влизат 4028, което е с 44 повече от предходната. От тях 305 са първокласници. Всички директори са организирали нормалното протичане на учебния процес, при спазване на противоепидемичните мерки, съгласно насоките за избягване струпването на ученици, осигуряване на дезинфекционни препарати и готовност за дистанционно електронно обучение, ако е наложително.Осигурени са предпазни средства за училищния персонал, дезинфектанти за общите части и класните стаи в училище и изготвена схема за придвижване и посещения до училищен стол, бюфет и места за хранене.

В Банско тази година броят на първокласниците е 118. В НУ "Св. Паисий Хилендарски" учат 52 деца, в СУ "Неофит Рилски" 36 момичета и момчета. 22 са първолаците в Добринище. 8 са в село Места.

Тази годиа в Банско има ученици от 9 държави. Те живеят с родителите си в града, които са от Великобритания, Руска федерация, САЩ, Португалия, Испания, Гърция, Германия, Франция и Китай. 

184 са първокласниците в Разлог. Най-много ученици, които за първи път ще прекрачат прага на училище има в НУ "Св.св. Кирил и Методий" – 40 деца, следвани от НУ "Яне Сандански" – 34 и училището в село Баня - 29 момичета и момчета, в ОУ "Братя Миладинови" са 10.

По-малко първокласници има тази година в Петрич, Симитли, Гоце Делчев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано