Не могат да открият багера край Мелнишките пирамиди

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Издирват собственика на багера, копал край Мелнишките пирамиди, заяви Людмила Зашева от РИОСВ-Благоевград.

Сигналът, че багери копаят в защитена зона край Мелнишките пирамиди, бе разпространен преди ден от екоминистъра Борислав Сандов.

"В момента основният въпрос е кой всъщност е наредил това. Знае се, че засегнатата площ е около 2 декара, като се предполага, че извършителят е правил подготовка за изграждане на паркинг до съществуващия в местността храм. Извършихме проверка и установихме, че са иззети скални маси, които са използвани за заравняване на прилежащо сухо дере. Премахната е дървесната и храстовата растителност. Предполагам, че по време на празниците са извършвани дейностите. В сигнала е посочен номера на трактора, с който са извършвани дейностите. Издирваме собственика", каза Зашева.

“Има констатирано нарушение и следи от багер. Има законов начин, по който трябва да става тези неща. По принцип не съм против изграждането на паркинг, но това е мое мнение”, обясни пред Нова кметът на Мелник Наско Петев. Санкцията за подобен тип нарушения за физически лица е от 500 до 5000, а за юридически от 1000 до 10 000 лева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано