Не смеят да изгонят концесионера на плажа в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Търговците на закрития пазар в Благоевград си издействаха по-евтини наеми.

 Съветниците решиха на заседание днес да намалят с 20 процнта базисните наемни цени.

Очаквано местният парламент отказа да реши казуса в концесионера на аквапарка в града. Комплексът от години не се стопанисва, дружеството не плаща наеми, а плажът на благоевградчани се руши и застрашава безопасността на живеещите в района.

Коментарите на юристи са, че съветниците не желаят да прекратят концесията, тъй като определени представители в ОбС са свързани с бизнесмените, прехвърляли плажа от един на друг юридически субект.

За пореден път изземването на плажа бе отложено за гласуване на следваща сесия. Оправдаха се в залата, че трябва да се обмисли добре, за да не последват съдебни дела.

Общински съвет прие без дебат и забележки годишния отчет за изпълнение на бюджета, инвестиционната програма на община Благоевград, сметките за средства от Европейския съюз и състоянието на общинския дълг. Съветниците гласуваха и приеха удължаване на срока за погасяване на общинския дълг, поет за плащания по проекти, финансирани със средства от Европейския съюз.

Местният парламент одобри три нови индустриални зони. Частните имоти. Зоните са от двете страни на пътя към село Мощанец, другата – от едната страна на Покровнишко шосе, а третата – от река Струма при детелината на Зелен дол до АМ “Струма” към село Бело поле.

Разрешиха строителството на 10-метрова сграда на входа на Благоевград - при металния кон. Инвеститор е бившият кабелен бос, виетнамецът Нгуен Ван Хоай.

Изненадващо днес, народните избраници отказаха да присъдят званието Почетен гражданин на дългогодишния читалищен ръководител Михаил Цонев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. галчев -
    Питайте Росен Еврото, Тасков и любовницата му...
  2. Джумая -
    Тоя па виетнамец как се докопа до Томов та да строи до емблемата на Благоевград?! Явно синето Томово ще я гради и лапа парички!!!
  3. Кики- мики -
    Засягат нечии интереси, защо три години оставиха Благоевград без открит и закрит минерален плаж и се даде минералната вода на друг общинар с вход 20 лв...Това не са избраните от народа съветници, за да защитават интересите на гражданите, а си там да да гонят своите интереси
  4. Обс -
    И това ако е общински съвет здраве му кажи.Барабар с кмета и навън
  5. Скандално -
    Радослав Тасков е част от бизнесмените стоящи в сянка в Аквапарка.

Избрано