Николай Събев е будист и топ милионер

Сподели във Facebook

Министърът на транспорта Николай Събев се нарежда сред топ милионерите у нас. 61-годишният предприемач е собственик на най-голямата фирма за куриерски услуги в България "Еконт", а натрупаното му състояние е баснословно.

Събев е собственик и на впечатляващи имоти, сред които и морска резиденция, намираща се в най-елитната местност на Созопол – Буджака. Там палати имат мнозина богаташи, съседи на новоназначения министър на транспорта. Къщата на бизнесмена е позиционирана на първа линия до морето, кацнала на живописна скала. 

Имотът разполага с живописна веранда, а вътре е обзаведен по последен писък на модата с дизайнерски мебели, вижда се от снимките, които по-младата партньорката на Събев – Донка, споделя в социалните мрежи. Тя е негова спътница не само в живота, но и в бизнеса. С Николай са съдружници в куриерската му фирма, но очевидно бизнес делата не пречат на любовните им отношения, а тъкмо обратното, пише Ретро. Във всеки свободен миг двамата се уединяват в морската си хасиенда независимо от сезона. Справка показва, че на адреса, на който се намира внушителната къща, е регистрирана и една от компаниите на Събев, която се занимава с ремонти, имоти, строителство и други дейности. В нея той е съдружник с две от трите си дъщери от предишната си връзка.

Хобитата на министър Събев са повече от разнообразни, някои от които и прескъпи. Пътувания, кросови мотори, бойни изкуства, фитнес са само част от тях, но безспорно най-ексцентричното е увлечението му по будизма. Събев признава, че медитира редовно, а източните практики са му помогнали да постигне успехи в бизнеса си и в личен план. Благодарение на медитациите се отървал от няколко хронични болести, отслабнал с 20 килограма и бил в по-добра физическа форма даже от младини.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано