Нинова: Няма да допуснем въвличане във война

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Корнелия Нинова псети днес Белица, село Баня, Банско и Гоце Делчев. Придружаваха я професор Георги Михайлов, кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и областният лидер на БСП Валери Сарандев.

„В тази кампания всички са се хванали за гушите, а никой не казва какво конкретно ще направи на 3 октомври в Народното събрание. Ние ще гласуваме за таван на цени, свръхпечалбите на енергийните дружества да се преразпределят справедливо на тези, от които са натрупани - домакинствата и индустрията. Веднага да приемем понятие “енергиино бедни“ и да подкрепим тези хора. Да се вдигне минималната заплата и да се преизчислят пенсиите. Училища, болници, църкви да се върнат на регулирания пазар“, каза Нинова и даде срок до месец октомври.
По думите ѝ това е огромна работа, която изисква промени в над 10 закона.

„Никой не мисли за това. Говорят се само клишета, обещават се нереални неща, лее се популизъм. Борисов щял още на другия ден след изборите да свали цената на бензина. По негово време всичко било мед и масло. Ние все пак не страдаме от амнезия. При Борисов бяхме на първите места по корупция, бедност, лошо здравеопазване, смъртност. Бедността е следствие и от тази корупция. 10 милиарда годишно потъваха в джобовете на отбрани хора, а преизчисляване на пенсиите струва 1.3 милиарда. Безплатни учебници за децата - 30 милиона лева, безплатни лекарства за деца - 150 милиона лева. Като се спрат кражбите, пари ще има за всичко“, категоричен е лидерът на БСП.

“Днес служебният кабинет е одобрил нов инвестиционен проект за още осем самолета Ф-16 за близо 1,3 млрд лева. Това са пари, от които спешно има нужда социалната система. Тези пари са необходими за подкрепа на българските семейства и индустрията през следващите трудни месеци. Те трябва да отидат за увеличаване на доходите, за помощ на енергиино слабите, за компенсации за скъпия ток и газ. Преизчисляването на пенсиите струва точно толкова. Сега трябва да спасяваме хората от студ и икономиката от фалит", каза в Банско Коренелия Нинова, която води листата на БСП в Благоевград.

"Няма да допуснем България да бъде въвлечена във война. Призоваваме за спиране на военните действия и пристъпване към преговори. Подклаждането на военните деиствия с нови сили и въоръжение е пагубно. Искаме мир и нормализация на отношенията", заяви Нинва.

Тя посети Духовно-историческия център „Свети Паисий Хилендарски” в Банско, където получи подарък от учители и културни дейци - препис на „История славянобългарска” по случай 300-годишнината от рождението на Св. Паисий Хилендарски и 260 години от написването на легендарната творба. Нинова изрази своята благодарност към всички, които пазят българщината , българската история, култура и духовност.

В Банско лидерът на БСП се срещна с кмета на града Иван Кадев, а по-късно и с избиратели и симпатизанти, които запозна с акценти от програмата на левицата и плана със спешни мерки за първите 100 дни управление.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано