Няма газ в интерконектора с Гърция

Сподели във Facebook

Не е открит газ в интерконектора. Не са приключили строителните дейности още, стана ясно при проверка на служебния вицепремиер Христо Алексиев на територията на българската част на Междусистемната газова връзка Гърция-България.

"Това е е абсолютен приоритет и за служебното правителство, и за кризисния щаб. Полагаме денонощни усилия, за да приключим всички действия по приключването на неговото довършване. Огледахме всички локации, които са проблемни и критични. Набелязали сме решения. Строителят трябва да подготви график. А държавата е мобилизирана, за да помогне за приключването на този проект”, посочи Алексиев пред бтв. Според него има един голям проблем, който остава нерешен. "Той е свързан със скадата, която управлява целия интерконектор. Без приключване на тази скада – той няма как да работи. Ние днес газ не открихме в интерконектора. Открихме неприключили строителни работи", обяви Христо Алексиев, който напълно опроверга твърденията е експремиера Кирил Петков.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, който също беше на инспекция, беше категоричен, че проверките на строителните дейности на интерконектоа ще са всеки ден.

„ДНСК в региона ще проверява всеки ден както строително-монтажни дейности се извършват. На практика надзорникът ще получи буквално офис в ДНСК, за да може с директора на ДНСК да събират всички документи“, подчерта той. Според него в момента този обект изглежда като луксозна сграда с мебели, но до нея няма достъп на ток.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано