Няма обвинения срещу дансаджиите с убитото прасе

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Окръжната прокуратура в Благоевград все още не е повдигнала обвинения срещу ексшефа на ДАНС Димитър Георгиев и съучастника в нелегален лов футболен президент Сергей Ташков. Те са освободени от ареста на Второ полицейско управление късно снощи, потвърдиха от държавното обвинение. 

Разпоредени са няколко експертизи, в това число и балестична, за да се разбере кой е убил дивото прасе по време на нощния лов в района на симитлийските села Сушица и Полена.

Както подробно информирахме, Георгиев, Ташков, действащ агент от ДАНС, лесничеят Владимир Петков, и столичен бизнесмен, бяха арестувани след сигнал за бракониерство. Ташков, който е президент на "Витоша" - Бистрица, отборът на Бойко Борисов, е собственик на ловно поле в Симитли от началото на месеца, информираха от ЮЗДП-Благоевград. Стопанисването е чрез фирмата му "Бесер 1970".

От всички стрелци,единствено горският Владимир Петров ще отнесе наказание, коментираха негови колеги. Той боаче не изчака заповед за уволнение и тази сутрин е подал оставката си.

Тримата заловени са дали показания пред прокурор. Странно е, че всички те заявил, че убили прасето, тъй като било куцо.

Както е известно, иззети са 4 пушки, 2 заглушителя и 215 патрона. От прокуратурата обаче обясниха, че не могат да повдигнат обвинение на никого, тъй като е нужна балистична експертиза, която да покаже изстрел от коя пушка е убил прасето.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано