Община - Благоевград отново на съд за кадрова метла

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Уволненият хореограф на ансамбъл "Пирин" оспорва в съда заповедта за уволнение, издадена от градоначалника Румен Томов.

Мирослав Димитров настоява за над 7000 лева обезщетение за времето, останал без работа. Иска съдът в Благоевград да обяви уволнението му за незаконосъобразно. Изтъква пред магистратите, че в заповедта е посочено "съкращаване на щата", а в същото време е назначен нов, приближен до кметската власт артист.

Припомняме, Мирослав Димитров бе отстранен от ансамбъла на декември миналата година. Той загуби поста заедно с диригента Стоимен Добрев. Преди това двамата бяха придуни от местната управа да напуснат по свое желание, но те не се съгласиха и последва кметската заповед.

Дни след това на мястото на Мирослав Димитров бе назначен доцент Георги Гаров, преподавател в Югозападния университет в Благоевград. Неговият щат е маскиран като "Ръководител на танцов състав", а не хореограф.

В ансамбъл "Пирин" стипи и балетмайсторът Мартин Влахов. Измисли се щат и за концертмайстор, в лицето на Лъчезар Стаматов. На мястото пък на детронирания диригент Стоимен Добрев спуснаха Инна Диловска.

В края на тази седмица Районен съд - Благоевград определи уволението на Стоимен Добрев като незаконосъобразно и го върна на работа. Общината трябва да плати обезщетение в размер на 6960 лева. Присъдени са и разноски по делото около 1000 лева.

Както е известно, драмата с кадровите рокади в емблематичния за Благоевград и страната ансамбъл "Пирин", бе забъркана преди година. Певци и танцьори протестираха под прозорците на градоначалника Румен Томов в защита на Мирослав Димитров и Стоимен Добрев, но не бяха чути. Обявен бе конкурс за главен художествен ръководител, но още преди това беше ясно, че на поста се връща Петьо Кръстев, детрониран от бившия кмет Атанас Камбитов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано