Обвиниха сводницата Елмас

Сподели във Facebook
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Прокуратурата в Благоевград изправя пред съда елитна проститутка и сводница.

Внесен е обвинителен акт срещу Елмас Донева и благоевградски сутеньор.

Елмас и И. Методиев ще бъдат съдени за трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

Спрямо Донева е повдигнатото й обвинение е за това, че в периода 2010 – 2017 година е приела и укрила в наети и стопанисвани от нея жилища в кипърските градове Ларнака и Лимасол, български гражданки с цел използването им за развратни действия.

За предлаганите и предоставяните от жените сексуални услуги срещу заплащане им било обещавано получаване на процент от сумите, осигуряване на охрана, място за проституция, грижи и клиенти.

Обвиняемата Донева бе арестувана преди месеци при излизане от апартамента й в София, след 6-месечно използване на специални разузнавателни средства от Районна прокуратура – Благоевград и съставяне на съвместни екипи с кипърските власти.

При извършени претърсвания от пет апартамента в различни градове са иззети 19 000 евро, 28 мобилни апарата с предплатени карти с надписи „Лимасол“ и „Ларнака“, 2 лаптопа, видеокамера, множество документи, свързани с трансфер на парични суми от Кипър за България. Към настоящия момент са разпитани 8 свидетели.

През последните 15 години Елмас Донева се сдобила с документи за самоличност с различна комбинация от имена, поради което властите в Кипър, въпреки воденото от тях четиригодишно разследване срещу нея, били затруднени при установяване на местонахождението й.

В резултат на създадения по инициатива на Районна прокуратура – Благоевград международен екип и предоставянето на информация от българските разследващи органи на техните колеги в Кипър са били изяснени факти относно местопребиваването й.

Помагачът на Донева - И. Методиев, бе арестуван неотдавна в Словения по силата на Европейска заповед за екстрадиция.

И. Методиев, който е от ромски произход, е привлечен в качеството на обвиняем за използване на момичета за развратни действия.

Досъдебното производство срещу Методиев е образувано в периода 2016-2017 година.

В Благоевград и на територията на Република Кипър, чрез използване на принуда и обещаване и получаване на облага, трафикирал през територията на страната до Лимасол българска гражданка, с цел да бъде използвана за развратни действия, въпреки несъгласието й.

В резултат на създадения в Хага, чрез Евроджъст, международен екип за разследване е била установена престъпната дейност на И. Методиев и неговата съучастничка Елмас Донева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано