Осъдиха полицейски инспектор

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Наказаха полицейски служител, отправил закана за убийство на бившата си съпруга.

Съдът го призна за виновен по три текста в Наказателния кодекс. 50-годишният Б. Б. е лишен от свобода за 4 месеца. Той обаче няма да лежи в затвора, тъй като магистратите в Перник постановиха условна присъда.

Б. Б. е полицейски инспектор в столична дирекция на МВР. Жената е от Перник. Гражданският брак с бившата му съпруга К. Б. бил прекратен през 2019 година, а преди това били разделени от дълго. Въпреки това, както и по време на целия им брак, мъжът продължил да проявява вербална агресия спрямо нея.

Перничанката била подлогена на системно психическо насилие от подсъдимия, изразяващо се в постоянни скандали и използване на обидни квалификации по отношение на личността й. Той често изпадал в пристъпи на ярост, без да е бил провокиран за това, демонстрирал заплашителното си поведение към нея с използване на оръжие.

Преди да го арестуват многократно звънял на телефона на бившата си съпруга, искайки от нея обяснения за държанието й, обиждал я, използвайки вулгарен и нецензурен език. Впоследствие проникнал в двора на обитавания от нея имот, агресивно звънял на входната врата, удрял по нея с ритници и юмруци, викал. Заканил се с убийство на К.Б., което възбудило основателен страх за осъществяването му у пострадалата. Изплашена от случващото се, жената подала сигнал на телефон за спешни случаи 112. Действието й предизвикало още по-голяма агресия у подсъдимия, който нанесъл изключително силен удар по вратата, в резултат на което тя се счупила.

Непосредствено след това той бързо напуснал жилището й. След този инцидент К. Б. и нейните близки живеели в постоянен страх. Стресът се отразил неблагоприятно на здравословното състояние и психическото здраве на жената и сина й. Делото срещу Б.Б., който понастоящем е отстранен от длъжност в системата на МВР, завърши на първа съдебна инстанция с осъдителна присъда спрямо него.

Осъдителната присъда може да бъде обжалвана и протестирана пред въззивната съдебна инстанция в законоустановения срок.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано