Отнеха бебето на майка в Санданско

Сподели във Facebook

Социалната служба в Сандански отне бебе от 21-годишната му майка. Надка Стоилова искала да го продаде от немотия. Случаят е в село Микрево край Струмяни. Надка, която е социално слаба, се договорила да го даде на бездетно семейство от Кюстендил срещу първоначални 200 лева.

Преди да роди третото си дете Надка Стоилова получила предложението от кюстендилците, които се зарекли да го отгледат. Искали рожба повече от 17 години.

"Тези хора идваха, гледаха, че съм бременна, и хора искаха да го вземат. Аз се потаковах и викам добре. Защото няма накъде, аз съм болна, свекървата е болна и няма накъде. Викат какво ще го правиш това бебе", призна бедната майка днес. Тя има още две дечица. Първоначално имала намерение да остави бебето Майчин дом. В родилното в Сандански преди дни Надка споделила с с акушерка, че ще продаде новороденото. Тя от своя страна подава сигнал в полицията. С младата майка започват работа социалните.

"Има риск тази жена да се демонизира и това не е правилно. Не си представяйте някаква измамница, която е искала да изтъргува детето си – не. Тази жена живее в такава нищета, това, което до тук разбрах. Заболяването ѝ е толкова сериозно, че аз съм изумена, че тя е родила живо и здраво дете", обясни директорът на "Социално подпомагане" – Сандански Елеонора Сливкова пред bgonair.bg.
.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано