Отварят училища, детски градини и ресторанти

Сподели във Facebook

Възобновява се присъственият учебен процес за учениците от 1 до 4 клас и задължителните групи за предучилищно образование. Зопведта на здравния министър е в сила от 12 април. Относима и за учениците, които се обучават в специалните училища за ученици със сензорни увреждания, както и за тези от от 5 до 12 клас, обучавани в слети паралелки и в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището.

Учениците от 5 до 12 клас, са в училище, при спазване следния график: от 12 април до 23 април са в клас седмокласниците, осмокласниците и десетокласниците.

От 26 април до 29 април присъствено се обучават учениците от 5, 9 и 12 клас.

Допуска се провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда, за деца до 4 клас.

Във висшите училища се допуска провеждането на практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти, семестриални изпити с практическа част, които не могат да бъдат проведени в електронна среда, държавни изпити и защити на дипломни работи.

От утре се разрешава ресторантите да работят при 50 процента от капацитета си и с удължено работно време до 23 часа.

От 16 април отново ще заработят и магазините, които са на територията на големи търговски цeнтрове и молове.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано