Парите за дупки в Благоевград похарчени за улицата на зам.-кмет

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Парите, предназначени за кърпене на дупки по улиците в Благоевград, са похарчени за цялостно асфалтиране на "Димитър Полянов", където живее заместник-кметицата Василиса Павлова.

Сигналът, изпълнен с възмущение, бе подаден от благоевградчани, които от години се молят да се запълнят дупките пред техните домове, но пари все не достигат.

Улицата на Павлова е асфалтирана от край до край. В момента не са оправени само тротоарите. На места хората сами редят плочки.

От Общината не отрекоха, че улицата е асфалтирана с парите за кърпежите – 179 600 лева, които фирма „Пиринстройинженеринг“ получи, за да поддържа благоевградските улици в продължение на 1 година.

"На улицата допреди 2-3 месеца е работила ВиК, която е сменяла водопровода. След тях цялата улица останала прокопана и потънала в прах, което е сериозна предпоставка за ПТП-та. След жалба на живеещите от общината са ходили на оглед, защото „Димитър Полянов“ е включена в списъка за закърпване, и са преценили, че икономически по-изгодно е да се асфалтира цялата улица, вместо да се попълват дупки. А частта, която ВиК е трябвало да си оправи, ще им бъде фактурирана", обясниха пред struma.bg от пресцентъра на Общината. Оттам посочиха, че тротоарите трябва да се ремонтират от ВиК-Благоевград.

Факт е, че улица „Димитър Полянов“ бе една от многото разбити улици в Благоевград и преди няколко години обитателите й дори организираха истински църковен ритуал – с поп, менче, питка и т.н., с който осветиха поредната закърпена дупка. Щеше ли обаче да се стигне до цялостното й асфалтиране, и то за сметка на останалите, също в дупки улици, ако на нея не живееше зам. кметицата на Благоевград, остава открит въпрос.

В социалните мрежи от години благоевградчани качват снимки на дупки по улиците, в които трошат краката и колите си. Пресен пример е ул. „Стефан Караджа“ зад Второ ОУ, непосредствено до Млечната кухня, която от няколко години плаче за цялостен ремонт. Същото е положението на улиците до стадиона. Тази година на сесията през месец май общинският съветник д-р Владимир Таковски постави остро въпроса за осеяните и с кратери благоевградски улици, и настоя да знае докога областният център ще прилича на лунен пейзаж.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано