Пияници спят и уринират пред съда в Благоевград

Сподели във Facebook

Благоевградски магистрати подадоха гневни сигнали в Общината и в Първо управление на МВР. Подложени са на системен тормоз от група роми, които от началото на лятото спят и пият почти денонощно на пейките пред Съдебната палата.

Пияниците са превърнали и в тоалетна центъра на Благоевград. Въпреки няколко подадени сигнала от страна на правораздавателите, никой не решава проблема с мургавите безделници. Те отчаяно питат къде е общинската охрана, която е на пряко подчинение на заместник-кмета Любен Милев - бивш полицейски шеф. Именно той е в правомощията си да разчисти терена и да създаде ред в града.

Съдии и прокурори недоумяват защо спят и служителите от Охранителна полиция в Първо управление, което е на не повече от 100 метра от сградата на съда.

"На никой не му пука. Нито на кметството, нито на полицаите. От тези постоянно пияни мъже и от уличните музиканти не можем да вършим служебните си задължения", оплакаха се магистратите. Те са изпратили снимки в полицията и в Общината. Смятат, че за ден-два проблемът може да се реши, но ако някой го приеме присърце. Възмутени са и от бездействието на патрулиращите униформени, които чакат да свърши работния ден на сянка.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано