Плашат учители и директори с глоби от 5000 лева

Сподели във Facebook

Синдикат "Образование" към "Подкрепа" излезе с остро писмо към здравния министър Костадин Агелов.

Те настояват да се отмени заповедта учителите и директорите на училища на дъ бъдат глобявани, ако ученик е без маска в клас. Санкцията за това е 5000 лева.

Вместо финансови санкции министерството трябва да подпомага и партнира на уличищата в името на децата, смятат педагозите.

"Ако бяхте следили работата и подготовката на българските училища, щяхте да забележите, че няма сфера или бранш в България, толкова добре планиран, организиран и подготвен, за да създаде възможно най-малко рисковата среда, както българските училища и детски градини! Българските учители и директори очакваха да чуят тези думи от вас, министър Ангелов, вместо заплахите за глоби от 5000 лева", пишат от синдикалната организация.

"От МЗ не е издавана изрична заповед за правила при ограничаване на разпространението на коронавируса. Липсва и алгоритъма по който експертите на РЗИ, ще идват и ще проверяват, с цел административни актове. През лятото всички ние гледахме отрасли, които спазват половинчато мерките за COVID-19 в ресторанти, барове, хотели и всички виждахме абсолютното отсъствие и безпомощност на служителите от РЗИ", сочат в протестното писмо до министър Ангелов.

"Нека всички кажем в унисон, че не планираме затваряне на училища, няма да обявяваме ново извънредно положение и българските деца и ученици ще получат качественото образование в редовна форма, дори и в тази сложна ситуация, което е поискано от 92% от българските родители. Призивът е родителите да контролират контактите на своите деца извън училището", призоваха учителите.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано